Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Palmpasen en palmpasenstokken

Afdrukken PDF

 

palmpasen.2De gezinsviering met Palmpasen is op zondag 14 april om 9.30 uur in de kerk van St. Antonius Abt in Acht.

Tijdens deze gezinsviering vindt een processie met palmpasenstokken plaats. De processie vindt plaats aan het begin van de viering.


Kinderen kunnen een eigen versierde Palmpasenstok meenemen. Deze kun je komen versieren op zaterdag 13 april of misschien heb je er al één thuis gemaakt of op school.


Voor kinderen die samen een Palmpasenstok willen maken, wordt zaterdag 13 april een kinderactiviteit georganiseerd in het kerktrefcentrum van de Antonius Abtkerk. U kunt binnenlopen tussen 13.00 en 14.00 uur. Om 14.30 sluiten we af.
 
De meeste kinderen zijn een half uur tot drie kwartier bezig met het versieren van de stok.
 
Zelf meebrengen:

  •  een houten kruis van dunne latten van 60 en 40 cm (zorg voor licht hout, anders wordt de stok te zwaar voor het kind)
  • versieringen voor de palmpasenstok.

Een paar ideetjes voor versieringen: zelfgemaakte slingers van ringetjes papier, getekende en gekleurde eitjes of kuikens, een ketting van snoep-eitjes, pinda's, rozijnen, fruit. Bedenk zelf nog maar meer!
 
Er wordt gezorgd voor een broodhaantje, repen crèpe-papier en palmtakjes.
 
Alle kinderen zijn welkom! Ouders zijn van harte uitgenodigd om te helpen.
 
Aanmelden voor deze activiteit graag voor vrijdag 5 april via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.