Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Plezier in Lier

Afdrukken PDF

Lier 2018-21Een heel bijzondere plaats deden we begin oktober aan met de jaarlijks vanuit onze parochie georganiseerde Spiritualiteitsreis. Met twee volle bussen toerden we via een koffie-met-appeltaart-stop in de indrukwekkende spiegelzaal van Corsendonks Hof naar de geboortestad van onze eigen pastoor Goris, het prachtige Belgische Lier. Daar vierden we eerst samen de eucharistie, afgesloten met de speciale zegen van de heilige Gummarus, om vervolgens van heel enthousiaste vrijwilligers uitleg te krijgen bij al het moois waar we ons al aan vergaapt hadden in hun schitterende kerk.

 

De uitgebreide lunch genoten we in het gastenhuis waar de ouders van Karel V, in 1496 in de Sint-Gummaruskerk gehuwd, al hun wittebroodstijd doorbrachten. Daarna was er voorzien in wat vrije tijd om al het andere moois van Lier te gaan bekijken, het Begijnhof met haar kantwerksters, de Zimmertoren met haar bijzondere uurwerk-mechanisme, de Grote Markt met haar schitterende stadhuis, haar oude geveltjes en het Belfort en niet te vergeten de terrasjesLier 2018-32.

 

De dag werd besloten met een vesperviering in het oudste gebouw van de stad, de Romaanse Sint-Pieterskapel en daarmee begonnen we én eindigden we bij Sint Petrus.

 

De zegen die we eerder op de dag ontvingen van Sint Gummarus zou ons moeten beschermen tegen alle vormen van breuken en hopelijk helpt hij ook tegen het breken met deze mooie traditie, want wat is het wederom een heerlijke dag geweest met fijne medeparochianen en een pico bello organisatie, waarvoor namens eenieder oprecht heel veel dank! Er wordt al nagedacht over weer een nieuwe bestemming, volgend jaar. Gaat u dan (opnieuw) mee? U zult er ‘zeker en vast’ geen spijt van krijgen!

Christel Huijbrechts


Voor de foto's, klik op: foto's Lier

(met dank aan Albert Geven)

Als u foto's hebt ook graag opsturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.