Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

14 september 2016: Lezing Antoine Bodar

Afdrukken PDF

Antoine Bodar priester

Antoine Bodar is maatschappelijk betrokken naar het voorbeeld van paus Franciscus, die daaraan geestdriftig gestalte geeft door de prediking van de barmhartigheid en de liefde voor de armen.

 

De Christen van de toekomst heeft behoefte aan verankering in een gemeenschap, waar hij met anderen het geloof kan delen, de Bijbel overdenken en de sacramenten vieren.

 

De tijd is geschikt voor de vormgeving van een liturgie waarin de aarde even de hemel raakt en de hemel even de aarde kust. God is niet alleen in ons en tussen ons onderling, maar ook boven ons. Hoe kunnen we de Heer aanbidden en danken als we alleen naar elkaar kijken en in onszelf blijven steken? Hoe kunnen we Hem smeken, wanneer we nooit eens de blik omhoog wenden? Zijn we niet al te genoegzaam geworden met de God in onszelf?

 

Op deze en een aantal andere thema’s zal Antoine Bodar ingaan tijdens zijn lezing op 14 september om 20.00 uur in de St. Petruskerk. De entree is gratis. Aan het eind van de lezing is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.