Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Eerste Communie

Afdrukken PDF

Communie 2Al vanaf de doop hoort een kind helemaal bij de geloofsgemeenschap, hoe klein het ook is. Maar pas vanaf een jaar of acht mag het ook ‘mee ter communie’. Dan is een kind oud genoeg om zich te gaan voorbereiden op de eerste keer dat het helemaal mag meedoen aan de eucharistie. Elke zondag worden wij in de viering van de eucharistie uitgenodigd deel te nemen aan de maaltijd van de Heer. Ouders en kinderen bereiden zich intensief voor op dit sacrament.

De eerste communie is van oudsher óók een familiefeest, maar vooral verdere opname in de geloofsgemeenschap, steeds meer deel uit gaan maken van de volgelingen van Jezus.

Wij, volwassenen én kinderen die hun Eerste communie hebben gedaan, delen samen het Heilig Brood, Lichaam van Christus. De kleine kinderen en volwassenen die (nog) niet ter communie gaan maar wel mee naar voren komen, krijgen de zegen.


Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen meedoen met het project als voorbereiding op hun Eerste Heilige Communie. Op een speelse en voor de kinderen leuke manier, worden de kinderen in acht bijeenkomsten voorbereid. Ook voor de ouders is er een aantal voorbereidingsavonden.

De eerste twee informatieavonden voor de eerste communie in 2018 zijn:

- dinssdag 5 september 2017 om 20.00 uur in de St. Thomaskerk, Thomaslaan 43
  en
- woensdag 6 september 2017 om 20.00 uur in de kerk van St. Antonius Abt, 
  IJsselstraat 4.

Het inschrijfformulier vindt u hier Eerste Communie 2


Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met
Marjelein Verhoeven, pastoraal werker,
tel. 040-2697564 (maandag t/m donderdag)
of per e-mail: werkgroep eerste communie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.