Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Algemeen

Afdrukken PDF

Op onze website over onze parochie in Eindhoven vindt u naast de foto's van onze kerkgebouwen de visie zoals door het Pastoraal Team en het Parochie Bestuur is gedefinieerd. Deze visie is de basis voor alle besluiten die door ons genomen worden en voor de manier waarop wij het kerkzijn beleven en uitdragen.

Linksboven vindt u het logo van onze parochie. Zoals bij ieder logo, schuilt er achter ons logo ook een diepere betekenis. Het parochiewapen is gesplitst in een boven en onderzijde.

  • Bovenzijde: de kleur blauw (azuur) verwijst naar het oude wapen van Woensel. Tegelijk verwijst de kleur ook naar Maria. De drie kruisen (goud) staan voor de Christelijke gemeenschap die wij zijn.
  • Onderzijde: de kleur rood (keel) verwijst naar het gemeentewapen van Eindhoven. De 2 sleutels (1 in goud en 1 in zilver) verwijzen naar de apostel Petrus en daarmee naar de kerk van St. Petrus. Deze kerk is de hoofdkerk van de parochie Sint Petrus' Stoel.
  • De lichtkrans, rechts gesitueerd, wijst naar het Oosten. De lichtglans verwijst naar Christus. Hiermee komt de maranatha-gedachte tot uiting: "Kom Heer Jesus kom".

Onder menu: 'Nieuws' vindt u de laatst geplaatste nieuws berichten.

 

Voor de privacyverklaring van R-K-parochies, klik op Privacyverklaring

 

Wij hopen dat u voldoende informatie over onze parochie kunt vinden. Heeft u nog vragen dan ontvangen wij graag een e-mail of een telefoontje van u zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden.

 

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Telefoon: 040 269 75 60

Op werkdagen tussen 9:30 uur en 12:00 uur